Helena.

Mitt stora intresse är djur. Under min uppväxt har det alltid funnits hundar och andra djur i min familj. I början av 90-talet hade jag flatcoated retriever och borderterrier. Med dem har jag tränat och tävlat i bruks, agility och lydnad med fina resultat. Jag har deltagit på lydnads- och agility-SM flera gånger med olika hundar.

Så småningom kom jag in på jakt och jaktträning. 2003 skaffade jag en labbe av jakttyp, Alissa, en underbar hund som alltid var med på noterna. Intresset för jaktträning växte i och med Alissa, hon tog snabbt sina meriter och blev jaktchampion vid dryga tre års ålder. Hon startades också flitigt på A-prov och deltog flera år på Retrievermästerskapet. Under senaste åren har flera labbar flyttat in och vi har idag en kennel vid namn Reedsweeper's. Idag prövar jag mina hundar på A, B och C-prov för att meritera hundarna inom alla dessa grenar. Samtliga hundar används vid praktiskt jakt under säsong.

2008 vann jag och Justlike Fast Weasel Unghundsderbyt för retriever. Med Weasel har jag startat på flera A-prov och har som bäst ett CK och en 4:e- placering på 2014 års Retrievermästerskap. Fr o m 2015 är hon pensionerad och hennes avkomma Ida har tagit över. Ida gick ut på sitt första A-prov hösten 2015 och tog ett Cert på sin första start vid dryga tre år. Hon är idag vid fem års ålder SEJCH
SE JACH och NOJCH efter en fantastisk säsong 2017.

2010 startade jag på Unghundsderbyt igen och Sea-Croft Ferret blev 2:a- placerad. Senaste åren har jag också deltagit på internationella Working Test. I Holland 2009 placerade vi oss 2:a i lag, och i Norge 2010 blev vi 5:a efter en "run-off" om 3:e-platsen.

Vi har även jaktcockrar, Lina, född 2009. Lina tog sig snabbt upp i klassen under 2010 och fick en Elit-1:a under hösten. Detta gjorde att vi startade på Cocker-SM och hon blev tilldelad Diplom of Merit. 2012 startade vi på SM igen och placerade oss 3:a, vilket även upprepades 2015. Hon fick flera CK på sina starter, men tyvärr blev det aldrig något Cert för att bli Champion. Idag går hon fullt ut som jakthund och både hon och jag älskar det! I familjen finns även en avkomma efter Lina, han heter Lexus och förs av Fredrik

Bakgrund.

1994 gick jag en instruktörsutbildning för Anders Hallgren och efter det så har jag gått flertalet kortkurser i ämnet hund. Både inom lydnad och retrieverträning. Under några år höll jag en hel del kurser inom tävlingslydnad och vardagslydnad.

Jag har gått kurser för flera engelska handlers, bl a John Jr Halsted, Mike Tallamy, Guy Bennet, samt Mark och Jamie Bettinsson.

De senaste tio åren har kursinriktningen främst varit jakt och apportering. Jag har under flera år hållit en hel del kurser runt om i landet och hemma. Det är otroligt inspirerande att hålla kurser för hundägare. Det är alltid lika roligt när man ser framstegen hos ekipagen! Sedan hösten 2012 arbetar jag heltid med hund, kurser och träningar. Efter alla år med hund har vi hittat en egen linje att träna våra hundar på. Det är tydligt och enkelt. En bra relation och ett bra samarbete med sin hund är a och o. Vi arbetar på ett lugnt och positivt sätt med våra hundar. Det är också detta vi lär ut på våra kurser. Inga hårda tag behövs för att träna en retiever!
Detta är ett jobb jag verkligen älskar!

Sedan 2013 jobbar jag också som Djurombud för Folksam. Välkommen att kontakta mig i försäkringsfrågor.

Helena och Ida i det vinnande laget vid Lag-SM 2015. Ida blev också bästa ökl-hund. (Foto: Peter Flinck)

Djurombud.

Välkommen att kontakta mig vid försäkringsfrågor eller nyteckning av hund, katt eller häst.
helena.lindstrom@folksam.se
076-762 20 94

Helena och Ida håller kurs i Dalarna. (Foto: Ann Johansson)